BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти в „Аспарухово“

Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти в „Аспарухово“

В квартала се осъществява всекидневен контрол на работещите магазини

Близо 450 домоуправители ще получат дезинфектанти от Община Варна във варненския квартал „Аспарухово“. Това стана ясно от публикация на кмета на района Ивайло Маринов в социалната мрежа. 

„Уважаеми съграждани, от днес, поетапно, на всички етажни собствености в район „Аспарухово“ ще бъдат раздадени дезинфекциращи средства, осигурени от Община Варна. Наш ангажимент е да ги разпределим между домоуправителите, които трябва да се грижат за хигиенизиране на жилищните входове, съобразно заповед на кмета Иван Портних.

Близо 450 са входовете на жилищни сгради на територията на район „Аспарухово“, от които 274 са регистрираните. Приоритетно започнахме от тях, като поетапно препарати ще бъдат раздадени на всички входове, без изключение.

Разясняваме на домоуправителите как се приготвят разтворите. Моля, да се спазват инструкциите!

В района е създадена необходимата организация за превенция срещу коронавируса. По разпореждане на Министерството на здравеопазването и кмета на Община Варна още в понеделник сме прозвънили всички домоуправители на входове. Към всеки един от тях сме издали предписание за почистване и дезинфекциране на общите части.

Към момента единствената работеща обществена сграда в „Аспарухово“ е тази на районната администрация. Общите части, гишета, асансьори, парапети, дръжки на врати и бутони на асансьорите се дезинфекцират на всеки 40 минути. Три пъти дневно подовете се почистват с препарати на хлорна основа.

Осъществяваме всекидневен контрол на работещите магазини в квартала. Следим за редовната дезинфекция на помещенията, както и дали се спазват указанията за предотвратяване струпване на хора.

Към момента не сме установили нарушения.

Благодаря на всички, които се отнасят отговорно към ситуацията. Спазвайте изискванията и бъдете дисциплинирани. Бъдете здрави, пазете себе си и своите близки!“, написа кметът на  кв.“Аспарухово“ Ивайло Маринов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!