BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бъдете добри: Самотна майка от Аксаково има нужда от работа (СНИМКИ)

Фейсбук групата “Приятели ПОМАГАЙТЕ” е създадена от албанеца Лео Кадели с цел да помага на всеки, изпаднал в беда. Една от последните му публикации е за самотна майка от Аксаково, която има нужда от работа, за да може да се грижи за децата си.    
“Търсим работа за тази самотна майка от Аксаково, Варна. 6 години на тъмно, а ние за 6 минути вече направихме така че холът ѝ да свети като бял ден”, пише Лео.
Самотната майка се казва Красимира и е загубила съпруга си преди 6 години. Преди да си отиде от този свят, мъжът ѝ е оставил доста приличен дом. Само няколко месеца след смъртта му, в хола става инцидент с ел. инсталацията и оттогава семейството седи на тъмно.
“Сигналът, който получих аз, бе за хранителни продукти, но след посещението ми с моите доброволци, нямаше как да подмина и други редица проблеми. Докато тя ми обясняваше мъките в живота си, моят доброволец вече беше в магазина да купи нужните неща за осветлението. Само за няколко минути всичко беше наред, а Красимира беше със сълзи на очите, заради новото осветление. Това за нас бяха само 20 лв. разход и малко желание. Разбира се, че ѝ се скарах малко, защото 6 години на тъмно има доста сериозни последствия, особено за малкото момче, което тогава е било на 10, а вече носи очила, и мисля, че когото и да беше помолила щеше да ѝ помогне за 10 минути, но няма да я съдя, целта ми е оттук нататък да бъде по-отговорна.
Оправихме тока. Занесохме хранителни продукти за няколко седмици напред. Платихме картата за градски транспорт за момчето, което всеки ден пътува за Варна, за да учи. Платихме интернета, ако случайно учат от вкъщи, да може да е пълноцен в учебния процес.”, споделя още Лео.
Той отправя молба към всички, които имат добри сърца и могат да помогнат на Красимира да ѝ намерят работа:
“Приятели, всичко това, което направихме е хубаво, но Красимира няма ли работа, отново ще я застигнат същите проблеми. Единствените приходи в момента за нея са 137 лева на месец, а тя до ноември е работила на летището на заведение. Молим за работа за Красимира.”
снимка: Facebook/Приятели, ПОМАГАЙТЕ!/Лео Кадели

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!