BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Варненски деца изучиха професиите отблизо

Второкласници от варненското СУ “Неофит Бозвели“ проведоха открит урок по предприемачество

Открит урок по предприемачество на тема: „Професиите в нашето семейство“ се проведе в СУ „Неофит Бозвели“ във Варна. Учениците от ІІ „а“ клас имаха задачата да разпознават различните професии и да определят тяхното значение. Според организаторите това ще им помогне да осъзнаят как семейството спомага за развитието на местната икономика, как родителите печелят пари и задоволяват своите потребности.

„Учениците ще се учат да разпознават различните видове професии, ще разказват за професиите на своите родители, какво те работят, ще осъзнаят, че образованието е  много важно за бъдещия избор на професия и че всеки труд трябва уважение и че всяка професия е важна, значима  и необходима. Това каза Флора Великова, класен ръководител на ІІ „а“ клас в СУ “Неофит Бозвели“. 

Децата показаха завидни знания и конкретика за това – какво работят собствените им родители. Момченце от класа сподели, че майка му и баща му работят в завод за фолио – съответно като спедитор иначалник цех. Малка госпожица уточни, че майка ѝ е домакиня вкъщи, а баща ѝ – строителен работник. На открития урок присъстваха и родители, които разказаха за своите професии. Един от татковците, присъстващи на събитието разказа „Моята работа се свежда до това, когато корабът излезе от корабозавода, да остане в една камера, за да могат да се извършват по него различи ремонти. При мен работят всякакви специалисти и може след години да се видим там с тези деца, вече пораснали“. След занимателните игри, второкласниците изработиха книга с професиите и получиха грамоти за участие. Инициативата е част от Световната седмица по предприемачество, която се провежда от 18-и до 24 ноември.

снимки Пламен Гутинов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!