BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Варненско село с улица за почти половин милион лева

Община Ветрино асфалтира най-натоварената улица в с. Белоградец за 400 000лв.

Асфалтирането на улица “Младост” в с. Белоградец, община Ветрино започна и се осъществява. Улицата е дълга 586 метра и една от възловите улици в селото. „Това е изключително оживена и натоварена улица, която свързва жителите с центъра на селото. Граничи с друга улица, която ремонтирахме през миналата година със собствени средства“– споделя кмета на община Ветрино Димитър Димитров, цитиран от Проватон.

В първия ден на наложеното извънредно положение, на 13 март кмета на община Ветрино Димитър Димитров лично отиде на място да провери извършваните строителни дейности.

Проверката е осъществена в присъствието на кмета на село Белоградец Али Хасанов.

Средствата да бъде подменена старата и увредена асфалтова настилка на една от главните пътни отсечки в селото е отпусната от правителството.

Във връзка с одобрените с постановление на Министерски съвет допълнителни трансфери по бюджетите на общини от областта за текущи ремонти и належащи инфраструктурни проекти 400 000 лева бяха отпуснати на Община Ветрино за рехабилитация на ул. „Младост” в село Белоградец.

„Ветрино е една от най-малките общини на територията на областта и тази подкрепа е добре дошла за жителите й. Изказвам благодарност към правителството за тази помощ от мое име и от името на всички жители на населеното място. Правителството за пореден път обръща внимание на малките населени места, където също живеят хора“ – каза кмета Димитър Димитров при отпускане на помощта и подчерта, че състоянието на улицата е лошо, като една от причините е натовареността й.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!