BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Във Варна изграждат водопровод и канализация за 140 млн. лева

ВиК Варна спечели проект по Оперативна програма “Околна среда” за изграждането на над 100 километра водопроводна и канализационна мрежа. Стойността на проекта е близо 140 милиона лева, като 97 милиона са безвъзмездна финансова помощ.

Средствата ще бъдат вложени в доизграждането на магистралния водопровод Варна – Златни пясъци, както и на канализационния колектори по бул. “Княз Борис I” в града. Канализационна мрежа ще бъде изградена в село Каменар, а също и в редица селищни образувания във Варна.

Заложена е реконструкция на деривацията Китка – Варна – в района на Дъскотна, Падина-Житница и Игнатиево, както и на участъка от магистралния водопровод Девня – Варна – “Чуката”.

С подобряването на водоснабдителната и канализационната мрежа ще се решат и екологичните проблеми с качеството на морската вода на Офицерския плаж и във Варненското езеро.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!