BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дезинфекцираха цяла Максуда (СНИМКИ)

Успоредно с това полицeйски патрулни коли обикалят района

Поредна дезинфекция в Максуда извършиха днес екипи на сметопочистващите фирми във Варна, на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ и на РС ПАБ. Успоредно с това полицeйски патрулни коли обикалят района и информират хората за мерките за безопасност, които трябва за спазват, предават от общинския пресцентър.
 

На място беше кметът Иван Портних, който обясни, че дезинфекцията ще продължи да се изпълнява ежедневно в целия град – на спирки, подлези, автобуси и тролейбуси от градския транспорт, на детски и спортни площадки.
 

Снимка: общински пресцентър

Във връзка с новите по-строги мерки за превенция на разпространението на коронавируса, с дрон ще се прави въздушно обследване на зони като пазари, гари, паркове, с цел подаване на бърза информация за струпване на хора. 

Във всички ромски махали от началото на месец март на терен работят здравни медиатори, които разясняват подробно и на достъпен език какви са необходимите санитарно-хигиенни изисквания и какви ограничения трябва да спазват хората. Дезинфекции са проведени в ромската махала в Аспарухово и в село Каменар, предстои такава да бъде направена и в район „Владислав Варненчик“.

Четете още: Девет машини дезинфекцират над 400 автобусни спирки във Варна

 


 


 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!