BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Днес е денят на спонтанните актове на доброта: Направете някого щастлив

На 17-ти февруари отбелязваме Денят на спонтанните актове на доброта. На този ден големите благотворителни организации призовават към подобни актове. Достатъчно е само да се усмихнете на непознат човек на улицата.

Изразът „Практикувайте актове на спонтанна доброта и безцелна красота“ е написан от Ан Хърбърт върху подложка за хранене в Саусалито, Калифорния през 1982 г. През февруари 1993 г. излиза едноименната книга на Хърбърт, в която са събрани различни истински истории за спонтанни прояви на добрина.

Примери за такива спонтанни прояви са инициативи като “висящо кафе” и “безплатни прегръдки”. При „висящото кафе“, оригинално измислено в Италия, даден купувач плаща повече кафета, отколкото консумира, като останалите заплатени от него се предоставят безплатно на други хора, които желаят кафе, но не могат да си го позволят. Концепцията е разширена и до „висящ хляб“ и други хранителни стоки от първа необходимост.

Инициативата „Безплатни прегръдки“, започнала за първи път в Австралия, се състои в предлагането на прегръдки на непознати на обществени места, с единствената цел да накара хората да се почувстват по-щастливи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!