BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дългоочакван ремонт ще зарадва част от спортистите на Варна (СНИМКИ)

Започва дългоочакваният ремонт на залата за борба в спортен комплекс „Простор“.

Предстои работа по покрива на сградата, обновяване на стените и на пода, подновяване на електрическа и ВиК инсталации, ремонт на бани, тоалетни и съблекални. Предвидена е нова система за отопление, вентилация и климатизация, както и ново спортно оборудване. Обновяването на залата е част от програмата за развитие на спортните бази във Варна.

Снимка: Facebook/Иван Портних
Снимка: Facebook/Иван Портних

Варна продължава да е единствената община, която от години предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. И през 2021 г. договори с Община Варна ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата безплатно.

Снимка: Facebook/Иван Портних

“В условията на пандемия е важно да насърчаваме още по-активно развитието на масовия спорт и грижата за физическата активност на хората, разбира се при спазване на всички противоепидемични мерки”, написа кметът на Варна Иван Портних в социалните мрежи.

По думите му през настоящата година ще бъдат увеличени средствата за финансово подпомагане на спортните клубове във Варна – те ще разполагат общо с 500 000 лв. Увеличават с 10 на сто параметрите на програма „Спорт“, която ще бъде в размер на 1,8 млн. лв.

За първи път Варна ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година. Това са:
– Европейското първенство по художествена гимнастика, Европейското по ветроходство в клас „Лазар“,
– Европейското първенство по плажен хандбал,
– Европейското първенство по хандбал,
– Световна купа по спортна гимнастика.

“През 2021 г. сме си поставили амбициозната задача за организираме над 110 спортни мероприятия, в които участие ще вземат повече от 15 000 спортисти от Варна, страната и чужбина”, казва още кметът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!