BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Портних: Предпазни шлемове ще се произвеждат във Варна

Иван Портних: Предпазни шлемове ще се произвеждат във Варна

С тях ще бъдат подсигурени и екипите, които са на КПП-та на входовете на града

Успяхме да организираме производство на предпазни шлемове с фирма от Варна. Днес на място видях първите готови бройки. Екипът от млади и отговорни хора създаде бърза организация. Това обяви в неделя в своя Фейсбук профил кметът Иван Портних.

„Първата партида ще е готова утре и веднага ще бъде изпратена на хората, които са на първата линия с борбата с коронавируса – лекари, медицински сестри, полицаи, социални работници, доброволци. С тях ще бъдат подсигурени и екипите, които са на КПП-та на входовете на Варна. В комбинация с маска, шлемовете са добро средство за предпазване и неразпространяване на вируса.

Успяхме да организираме други варненски фирми, които от седмица шият предпазни маски и защитни облекла. Благодаря им, че не спекулират с цените и правят всичко възможно да осигурят максимално количество продукция. До дни очакваме и голяма пратка на маски от чужбина.“, допълни той.

„Благодаря на хората, които ни съдействат активно в доставките и производството на дезинфекционни материали. Предстои да осигурим второ зареждане на домоуправителите на етажните собствености, които отговарят за поддържане на хигиена във входовете на кооперациите. 

Графиците се изготвят от районните администрации. При получаването, хората отново трябва да бъдат внимателно инструктирани за начина на ползване на препаратите.

Грижете се за себе си и за близките си, помагайте си. Бъдете здрави!“, написа още кметът.
 

Четете още: 

Иван Портних: Дрон ще проследява за струпвания на хора във Варна

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!