BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извънредно обръщение се очаква от кралица Елизабет Втора

Тази вечер британската кралица Елизабет Втора ще направи извънредно телевизионно обръщение в опит да обедини нацията в заради кризата от Covid-19.

В откъс от речта, публикуван от Бъкингамския дворец, тя призовава британците да покажат същата непоколебима решимост като предците си пред лицето на епидемията от коронавируса, предава БТА.

“Надявам се, че в бъдещите години всички ще могат да се гордеят с това как са реагирали на това предизвикателство, а тези, които ще дойдат след нас, ще кажат, че британците от това поколение са били не по-малко силни от предишните.

Че такива достойнства като самодисциплина, спокойна доброжелателна решимост и чувство за другарство все още са присъщи за тази страна”, се казва в посланието на кралицата, цитирано от Ройтерс.

“Съзнавам, че се обръщам към Вас във време, което представлява все по-голямо предизвикателство – време на смут в живота на нашата страна, смут, който донесе мъка на някои, финансови трудности на мнозина и огромни промени в ежедневния живот на всички ни”, ще допълни кралицата.

Извънредното телевизионното обръщение, което ще бъде излъчено в 19,00 ч. по Гринуич за Обединеното кралство и Общността на нациите, е едва петото за 68-те години на трона, отбелязва Франс прес.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!