BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Интерактивна игра представя забележителностите на Варна

Интерактивна игра представя забележителностите на Варна

По интересен и забавен начин туристите ще откриват историческите и природни обекти в града

По интересен и забавен начин туристите във Варна ще откриват историческите и природни забележителности в града. Идеята е на дирекция „Туризъм“ и туристическия информационния център на Варна. Посетителите ще трябва да намират различни обекти, с помощта на дневник и карта на града. Целта на инициативата е да се популяризира градската среда и архитектурния облик на града сред туристи и в социалните мрежи. 

Интерактивната игра „Моите разходки из Варна“ започва с изгубен дневник на момиче от Варна, което е описало любимите си места в града. Любителите на градски приключения ще трябва да открият кои са и къде се намират тези обекти. За целта, всеки турист, посетил информационния център, ще получи карта на Варна и изгубения дневник. 


 

В него има снимки и в стихотворна форма подсказки какво представлява всеки един от обектите. Идеята е след като се открие елемента, откривателят да си направи селфи с него.  

Обектите в брошурата са 20 на брой. Не е задължително те да се открият в рамките на един ден. Придвижвайки се по маршрута, участниците ще се ориентират по специални инструкции, ще преминават забавни изпитания и ще научават любопитни факти за местата, които срещат по пътя си. Инициативата използва принципите на компютърните игри, като целта е да превърне обиколките на градските забележителности в интересни преживявания. 

 

„Чрез тази игра ние се надяваме да популяризираме градската среда, архитектурния облик, забележителностите и да им направим добра реклама в социалните мрежи, чрез селфитата на защото всеки един участник“, каза за телевизия „Черно море“ Соня Георгиева – директор на Дирекция „Туризъм“ в община Варна.


 

Маршрутът е направен в кръг. Играта започва от информационния център и завършва отново там. На финала, всички, които са си направили селфита с 20-те обекта, ще получат символични награди. Играта ще продължи и през зимата, казаха още организаторите. 

РАДОСЛАВА ХРИСТОВА

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!