BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Каракачанов: Военноморското училище във Варна е еталон за ВУЗ в световен мащаб

Каракачанов: Военноморското училище във Варна е еталон за ВУЗ в световен мащаб

Министърът на отбраната преряза лентата на новооткрития басейн за обучение на водолази и подводничари

Идеята за обучение на водолази в новооткрития басейн във Военноморското училище във Варна е прекрасна. Това каза министърът на отбраната при посещението си във висшето учебно заведение. Каракачанов подчерта, че благодарение на множеството си инициативи Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ за пореден път доказва, че е еталон за висше учебно заведение не само у нас, но и в световен мащаб.

Министърът на отбраната преряза лентата на новооткрития учебно-спортен комплекс, подчерта, че идеята е прекрасна и изрази увереност, че съоръжението дава възможност за по-добра подготовка на военните.

„За този басейн отпуснахме средства буквално преди седмица. 3 млн. и 200 хил. лв. от бюджета на министерството на отбраната. Всяка разумна идея, която излиза като инициатива от Военноморското училище, ние се стараем да я подкрепяме“, коментира Каракачанов, като уточни, че съоръжението ще даде възможност за обучение и на подводничари.

Емил Дамянов

снимки Пламен Гутинов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!