BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Варна обяви пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората

Извънредното положение заради коронавируса е много сериозно изпитание за всички. Затова на първо място остава задачата за опазване на живота и здравето на хората. Успоредно с това предприемаме първи пакет от мерки с икономическа подкрепа за хората във Варна:

🔷Удължаване на срока на плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г.

🔷Удължаване на срока за плащане на данък върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г.

🔷Ще предложа на Общинския съвет таксите за тротоарно право на засегнатите да не бъдат начислявани за периода на извънредното положение.

🔹Знаете, че отменихме синята зона и тя вече се ползва без такса. В момента прецизираме внимателно разходите за здравеопазване и социални дейности, набелязваме мерки за увеличаване на бюджетите в тези функции, търсим възможности за редуциране на други общински такси, патентни данъци, наеми. Ситуацията е тежка, трябва да сме разумни.

🔶 Продължаваме с дезинфекциите. 🔸Пристигна доставка на 20 тона спирт, който ще бъде разпределен в подходящи разфасовки и раздаден на домоуправителите.
🔶 Първите 600 предпазни шлема са готови, предстои да ги раздадем на полицаите по КПП-та, на болници и поликлиники.
🔶 Раздадохме още ушити във Варна защитни облекла на медицинскитеекипи на гарите, на медиаторите, на социални работници
🔶 Продължават проверките на хората под карантина. Днес служители на ОД на МВР – Варна са извършили 573 проверки. Образувани са четири досъдебни производства за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, заради неспазване на карантина. Моля Ви за повече дисциплина и отговорност!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!