BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Курортът „Албена“ отваря за туристи в края на май

Курортен комплекс “Албена” отваря врати за туристи на 29 май, съобщава БНР.

Това ще се случи при спазване на строги мерки за сигурност . На входа на всеки хотел гостите ще преминават медицински преглед с измерване на температурата. Всички служители ще работят с предпазни средства.Мерките за сигурност започват още от бариерата на курорта с дезинфекция на всеки автомобил.

Това лято хотелската база ще бъде заета до около 70%. По думи на зам.-директора “Експлоатация” в КК”Албена” Христо Пенев това позволява на гостите да имат по-голямо пространство в хотелския комплекс.

Хотелските стаи ще бъдат двойно дезинфекцирани – както от камериерките, които ще работят с дезинфектанти, така и с машини на принципа на студения аерозол преди настаняване на гостите.

На двойна дезинфекция ще подлежат и хотелските ресторанти, коридори и лобита. Заради мерки за сигурност са подготвени и карантинни стаи, където евентуално заболял турист да бъде изолиран до пристигането на бърза помощ.

Готови за работа са и всички ресторанти на открито в комплекса. Всяка маса е на отстояние поне 1,5 м. Пред всяко заведение е поставен дезинфектант и информационна табела с написани противоепидемични мерки. Масите се дезинфекцират след всеки гост, приборите са опаковани в хартиени пликове.

Всички спортни бази в курорта са с обособени отделен вход и изход , за да не се допуска смесване на потоците от влизащи и излизащи от игрищата.

Предприети са необходимите мерки за безопасност и за плажа. Чадърите на плажната ивица ще бъдат разположени на 7 метра разстояние един от друг, като те и шезлонгите ще се дезинфекцират по няколко пъти на ден

На подходите към плажните сектори вече са поставени специални диспенсъри за дезинфекция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!