BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лекари предупреждават :Опасни наркотици заливат Варна

Родители на наркозависими споделят, че евтина дрога е заляла Варна през последните 2-3 години. Това стана ясно на пресконференция по повод стартиране на 5-тата кампания за борба с наркоманиите във Варна.

Медици и експерти изразяват категорично мнение, че марихуаната не е никак безопасна. „Мит е и това, че човек не може да се пристрасти“, каза проф. Снежа Златева, завеждащ клиниката по токсикология в морския град. Особено опасна е т.нар. ГМО марихуана, която води до необратими поражения върху психиката, в това число отключване на шизофрения и психози. „Тази марихуана, която се продава – няма нищо общо с марихуаната, която са пушили преди 20-30 години. Това е изключително опасен наркотик, който може да разбие здравето на човек – особено на подрастващ“, категорична бе проф. Златева.

Лекарите предупреждават, че при употреба на нови дроги зависимостта възниква в пъти по-бързо и пораженията върху психиката, физиката и личността са много тежки, а в голям брой от случаите и необратими.

Оказва се, че всяка година се разработват нови съединения, за които е нужно време да влязат в забранения списък. Междувременно обаче разпространявайки се спокойно, дори и по интернет, тези наркотици покосяват хиляди младежи. /Фокус /

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!