Facebook

Масово се предлагат храни с изтекъл срок на годност, засече БАБХ

Снимка: vesti.bg
Снимка: vesti.bg

Данни на отделите “Контрол на храните” към областните дирекции по безопасност на храните бяха огласени днес от БАБХ, предаде news.bg. През юли 2019 г. инспектори са извършили официален контрол на обекти за производство, за търговия на едро и дребно с храни и на заведения за обществено хранене.

Официалната информация гласи, че: общият брой на извършените проверки е 13 622, издадени предписания – 932, съставени актове за установяване на административни нарушения – 186, затворени обекти с временно преустановена дейност – 12, изтеглени и насочени за унищожаване 13 677 кг. и 86 л. храни от животински и неживотински произход.

Инспекторите от БАБХ са установили още, че масово се предлагат храни с изтекъл срок на годност, има неправилно съхранение на храни, както и некоректно етикетиране, без здравна и идентификационна маркировка. Отчетена е и нерегламентирана в удостоверението за регистрация дейност в различни обекти.

Също така, предписанията на БАБХ са продиктувани и от забелязаните и отчетени несъответствия по сграден фонд и оборудване и лоша хигиена в обектите. Институцията е издала предписания и становища към други ведомства.

Източник: Varnautre.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!