BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади спортисти и спортни журналисти се обединиха срещу агресията

Млади спортисти и спортни журналисти се обединиха срещу агресията

Серия видеа, създадени с участието на едни от най-изявените млади български спортисти и спортни журналисти, които казаха „НЕ“ на агресията в спорта ще бъдат представени утре – 25 септември, от 14.00 ч. в заседателната зала на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Част от видеата вече се радват на интерес в социалните мрежи – Facebook и Youtube. Сред най-известните млади българи, които участват в тях са Ивет Горанова – европейски шампион по карате, Божидар Аврамов – състезател от националния отбор по баскетбол, Петър Касабов – старши треньор на националния отбор по борба – жени, Мария Оряшкова – световен и европейски шампион по самбо, Тайбе Юсеин – световен и европейски шампион по борба, Полина Галинова – двукратен световен шампион по кикбокс, Виктор Йорданов – бронзов медалист по кикбокс, Кирил Христосков – шампион по кикбокс и студент на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, Димитър Стоянов – балкански шампион по кикбокс, Кольо Данев – футболен съдия и др.

Своята позиция срещу агресията в спорта изразиха и млади български журналисти. „Спортът изгражда спортсменски дух, дух на толерантност, дух на приятелство“, смята Георги Стоянов – главен редактор на plevenutre.bg. „Феърплей трябва да има както в спорта, така и в медиите“, допълни Пламен Славов от информационна агенция Blitz.bg. „Дълг на журналистите е да спрат агресията в зародиш“, смята Красиян Митев от Top Sport и Boec.bg.

Спортисти, журналисти и млади хора участваха във форума по инициативата „България: Срещу агресията в спорта 2019”, която се проведе от 19-21 юли в Националната спортна база „Спорт палас“ до Варна. В продължение на три дни те обсъждаха съвместно с преподаватели на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ механизми за разпознаване на видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития и технологии за туширане на агресивно поведение. Участниците се включиха и във футболен мач, в който демонстрираха честна игра и спортсменски дух.

Инициативата повиши информираността на младите хора за справяне с рискови ситуации при упражняване на натиск от обкръжаващата среда и разпознаване на рисковите фактори, водещи до различни видове агресия и зависимости. Той насърчи отговорно поведение за намаляване на агресията и създаде условия за засилване на мотивацията за предотвратяване на рискови ситуации.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!