BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 60 фирми участват в туристическото изложение “Дестинация Варна” 2019

Над 60 фирми участват в туристическото изложение “Дестинация Варна” 2019

Изкуствен интелект, вход с пръстов отпечатък в хотели и справяне с легионела са част от иновациите, които се представят три дни

Хотелиери, ресторантьори, туроператори и всички, работещи в сферата на туризма се събират на Третото издание на изложението Туризъм Експо „Дестинация Варна“ в Двореца на културата и спорта. Силен интерес и надградени критерии се забелязват на тазгодишното издание, което ще продължи до 23-и ноември, споделиха организаторите. Докато на първото изложение е имало едва 30 участници и все още са се напипвали верните посоки, днес се включват над 60 български и международни браншови организации, транспортни компании, хотели и хотелски вериги, фирми за хотелско и спа оборудване, висши и средни училища в областта на туризма, предлагащи иновативни услуги. През трите дни са предвидени конференция, по време на която ще се коментират актуални теми в областта на туризма. Събитието беше открито от областния управител Стоян Пасев, който пожела успех на участниците.

Днес е лекцията, организирана от летище Варна, на която бяха изнесени данни за изминалия туристически пътнико-поток, както и бяха анонсирани новите дестинации. Утре е презентацията на Booking, които ще представят новата ST-система, а в третия ден от изложението немска компания ще представи подробности за легионела.

„Доста международни фирми има тази година, много бързо става популярно това събитие и Варна се превръща не само в морска, но и в туристическа столица. Ще си говорим много за всякакви дигитални въведения, които навлизат в туризма. Много от фирмите са специално подбрани основно, за да предложат нещо различно. Ние не искаме да е просто една обикновена туристическа борса, а наистина да бъдат експертни фирми, които наистина предлагат уникални продукти“, каза председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите във Варна Павлин Косев.

В изложението участват и  две фирми, които предлагат наемане на кадри от чужбина. Има гости-компании, които представят изкуствен интелект, заместващ човешки дейности в туризма. Бизнесът и гостите на форума ще могат да се запознаят с първата фирма в България, която предлага отключване на вратите с пръстов отпечатък. „Устройство, свалящо пръстовия отпечатък под формата на код ще дава достъп до стаята само на съответния клиент“, каза маркетинг-мениджърът на фирмата, разработила устройството Мартин Йоновски. В момента у нас само един хотел работи с тази иновация. Той се намира в курорта „Златни пясъци“, има още 3 хотела в Испания, които са се доверили на българската фирма. Няколко хотела в региона представят на посетителите възможност целогодишно да се ползват услугите им от семействата, живеещи във Варна.

Организатори на туристическото експо са агенцията за маркетингови комуникации ProVox и Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, със съдействието на Община Варна и участието на Министерството на туризма.  Всеки посетител може да се включи в томбола с награди, които ще бъдат изтеглени в 13.00 ч. на 23 ноември. Големите награди са 5 дневна ски ваканция, звездна Нова година в 5 звезден хотелски комплекс, както и LED телевизор и вечеря за двама.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

Осветиха новата сграда на детска градина „Иглика“ във Варна

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!