BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Норвежка фондация ще обследва риска на работното място на пожарникарите и полицаите във Варна

Норвежка фондация ще обследва риска на работното място на пожарникарите и полицаите във Варна

От неделя норвежка фондация започва проект за обследване на риска на работното място на пожарникарите и полицаите във Варна. Това разкри Ивайло Янчев, председател на Синдикално дружество 32 към Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ пожарникар във Варна, преди церемонията по награждаване на огнеборците, включили се в гасенето на пожара в блок 302 във „Владиславово“ и спасили 18 души.

Ивайло Янчев, председател на Синдикално дружество 32 към Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ пожарникар във Варна.

Според него проблем за всички огнеборци е промененото работно време.

„От години тръбим, че нашата професия е екипна. Преди  имаше  заповед, според която пожарникар, като започне служба, влиза в определена смяна и не излиза от нея“, каза Янчев. Той поясни, че с промените в Наредбата за работното време е въведено смесване на смени с различна продължителност. Те са по 24-,12- и 8-часови дежурства, каза още той и изтъкна недостатъците на нововъведенията . По думите му сутрин на смяна могат да застъпят по 10 до 12 огнеборци, но понякога нощно време служителите са недостатъчно. Това води до риск за живота и здравето както на самите пожарникари, така и за всички, които чакат помощта им.

От неделя започва цялостна проверка на сградния фонд в Пожарната, Трето РПУ и Гранична полиция, обясни той. 

„Ще бъде изготвен цялостен  доклад за материалното състояние на базите, с който ще бъде запознато и министерството“,  каза още Янчев.

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Четете още:  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!