Facebook

Общината: Ремонтира се канал в село Константиново, предстои и обновяване на улици

Източник: live.varna.bg
Източник: live.varna.bg

Възстановяване на водопроводимостта на открития отводнителен канал и ремонт на мостови съоръжения на ул. „Васил Левски” в село Константиново започна в началото на август. Средствата за първия етап на проекта са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, откъдето бяха отпуснати 150 000 лв.,  и от общинския бюджет – 69 904 лв. Това заявиха от пресслужбата на Община Варна относно твърдения на създаден Инициативен комитет, че местната власт бездейства по отношение проблемите на селото. Жителите му планират пореден протест на 14 август тази година, като възнамеряват да блокират пътя Варна – Бургас.

От пресцентъра на общинската администрация припомнят, че веднага след наводнението през 2016 г. Общината е кандидатствала пред комисията за осигуряване на 2,5 млн. лв. за пълно обновяване на инфраструктурата в селото. Това искане е подновявано през 2017 и 2018 г. Междувременно с общински сили и средства е извършена частична рехабилитация на улици в селото – ул. „Раковски”, „Пирин”, „Христо Ботев” и „Велико Търново”. Всяка година е възлагано и почистването на дерето, отбелязват от Общината.

Тази година Община Варна е предвидила 2,5 млн. лв. за обновяване на уличната инфраструктура в Константиново, осигурени чрез заем от финансова институция, като ремонтните дейности ще стартират през есента, заявяват от администрацията. Готови са и два нови проекта – за изграждане на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и за изграждане на канализационна мрежа на територията на селото. В момента се провеждат съгласувателни процедури на инвестиционното предложение с различни ведомства, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

Източник: Varnautre.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!