BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Планира се втори мост над Варненското езеро

СПОДЕЛИ

Мостово съоръжение от кръстовището на ул. “Девня” с бул. „Република”, ще преминава над жп релсите в района, а след това ще преминава от другата страна, до езерото. Това ще е следващия проект който би облекчил трафика в района, анонсира пред Радио Варна главния архитект на общината Виктор Бузев.

Новото трасе от близо 3 км ще събере в себе си изчакващите камиони преди да влязат в зоната на пристанищния комплекс. Пътуващите от и към Бургас няма да се налага да влизат в северния възел, а директно, от зоната на Коробостроителния завод ще преминават транзитно до ул “Атанас Москов”.

Естакадата ще минава над половината улица “Девня” и над голяма част от релсовата инфраструктура.

Главният архитект на Варна обеща, че в момента в който приключи техническото проектиране, ще се направи симулация на целия модел, за да се види визуално целия ефект от съоръжението. Целият проект ще бъде готов до лятото на 2021-година.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!