BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подготвят Двореца на културата и спорта във Варна за полева болница

Започна доставката на легла, с които зала “Младост” в Двореца на културата и спорта във Варна ще се превърне в полева болница. Това са мерки, свързани с подготовката за приемане на евентуално завишен брой боледуващи при полеви условия, предаде “24 часа“.

Утре се очаква да се проведе учение в залата, което да установи готовността за начинанието, съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев.

Тренировката за разкриване на полева болница е във връзка трансформиране на големи закрити площи във временни стационари, които са за карантинирани хора, провежда се от Националния оперативен щаб и се координира с МВР, Здравното министерство, държавния резерв и МО.

Зала “Младост” е с площ – 2 декара и половина, очаква се в нея да се монтират 300 легла. Областният управител допълни, че при евентуална нужда и Военноморска болница ще има готовност да приема заразени с COVID – 19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!