BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейска хроника от Варна и региона -30 септември

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 27 – 29.09.2019 г.

Разкрити престъпления:
  
-На 28.09. т.г., около 19:15 часа, е подаден сигнал за кражба от магазин за козметика, намиращ се на бул. «Сливница». Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина на стойност около 120 лв. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършителка на деянието е Е.Ц. (29 г.) от с. Гецово, неизвестна на МВР.  По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.  Жената е задържана за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 28.09. т.г., около 12:50 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач И.С. (23 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.09. т.г., около 12:10 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач Г.А. (22 г.) от с. Житница, е установено, че същият управлява МПС, без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.09. т.г., около 13:35 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на т.а. «Ситроен» с водач К.П. (26 г.) от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 22.09. т.г., около 16:50 часа, в гр. Варна, е извършена полицейска проверка на И.А. (18 г.) от Варна, известен на МВР. В същия е намерено и иззето пакетче, съдържащо кафеникаво вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на хероин – 0,28 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. И.А. е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 28.09. т.г., около 21:20 часа, на пътя Аксаково – Игнатиево, е възникнало ПТП. 20-годишната водачка на л.а. «Ауди» С.Д. от Аксаково, по време на движение, поради неустановени към момента причини, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента С.Д. получава съчетана травма и е настанена за лечение в Реанимацията на МБАЛ «Св. Анна». Нейната спътничка (на 21 г. от Аксаково) също е откарана в тежко състояние в болнично заведение, където по-късно е починала. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 28.09. т.г., около 04:20 часа, на пътя Провадия – Айтос, е възникнало ПТП. 18-годишният водач на л.а. «Опел» Д.А. от Провадия, по време на движение, поради неустановени към момента причини, губи контрол над МПС и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента момчето получава фрактура на три ребра и контузия на глава и е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота.

– На 28.09. т.г., около 11:30 часа, в м-ст «Ален мак», е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Ивеко» Я.Г. (39 г.) от Варна, по време на движение, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска велосипедист. Вследствие на инцидента водачът на ППС (41 г.) е получил контузии на рамо, лява ръка, ляв крак и дясно коляно, отказал е лекарска намеса, няма опасност за живота му.

– На 27.09. т.г., около 16:50 часа, на пътя от с. Левски за гр. Суворово, е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Форд» М.Р. (63 г.) от Варна, по време на движение, поради движение с несъобразена скорост при остър десен завой, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска л.а. «Пежо». Вследствие на инцидента жената е получила фрактури на таз и лява капачка, прегледана е и настанена за лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 9 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 29.09. т.г., около 02:35 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в хладилна витрина в търговско помещение, намиращо на територията на голям търговски център на ул. «Акад. Андрей Сахаров». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са 5 щанда със стока и хладилна витрина.

На 29.09. т.г., около 12:50 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от къща, намираща се на ул. «Петко Напетов». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение в неизправен разклонител. Унищожени са диван и разклонител, опушени са 30 кв. м стени.

На 28.09. т.г., около 03:50 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в т.а. «Ситроен», намиращ се в Девня. Няма пострадали хора. Причина за инцидента е в процес на изясняване. Унищожен е целият автомобил.

На 28.09. т.г., около 12:10 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стая от апартамент, намиращ се на ул. «Роза». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е неправилно използване на нагревателен уред. Опушени са 20 кв. м. стени.

На 28.09. т.г., около 14:20 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в барака, намираща се в частен двор в с. Николаевка. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е запалена суха трева. Унищожена е бараката.

На 28.09. т.г., около 15:00 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в стопанска постройка, намираща се в частен двор в с. Паницово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожена е бараката.

На 28.09. т.г., около 15:30 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал по време на работа в комбайн, намиращ се в района на Суворово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е в процес на изясняване. Унищожен е житен хедер.

На 28.09. т.г., около 15:50 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал по време на движение в л.а. «Грейт Уол», намиращ се в м-ст «Крушките». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е техническа неизправност. Унищожен е целият автомобил, като огънят е обхванал и намиращи се близо лозя.

На 27.09. т.г., около 10:40 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в кухня, намираща се в ж.к. «Чайка». Причина за инцидента е късо съединение в електрическо табло. Унищожено е таблото.

На 29.09. т.г., са постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за пожара се изяснява. Унищожен е един контейнер за отпадъци.

– 17 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци и в сметище, в контейнери за смет, в автомобил;

– 7 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!