BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Последната българска подводница става музей /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ
Слава“ е единствената ненарязана българска подводница. Има дължина 76 и широчина 7 метра. Дълбочината й на газене е 6 метра, като с пълно оборудване тежи около 1700 тона. Произведена е през 1959 г. в Съветския съюз и до ноември 2011 г. беше част от състава на Военноморските сили.

Във Варна започна операция по изтегляне на подводницата “Слава” до Белославското езеро, където ще бъде превърната в музей. Там ще остане в следващите 9 години.

Подводницата “Слава” е построена през 1962 г. в бившия Съветски съюз. През годините е една от гордостите на ВМС на България. На 1 ноември 2011 г. “Слава” е свалена от въоръжение.

През годините имаше вариант тя да отиде за скрап, но все пак ще се превърне в музей. Днес се извършва операция по нейното изтегляне до Белославското езеро.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!