BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пострадали във взрива във Владиславово разказват

Пострадали във взрива във Владиславово разказват

Две жени са в Токсикологията на Военна болница след обгазяване

Две жени са хоспитализирани в Токсикологията на Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) Варна към Военно медицинска Академия (ВМА) след обгазяване. Инцидентът стана рано тази сутрин в блок 302 в кв. „Владислав Варненчик“. Едната жена е живееща на 5 етаж, а другата – на 6. Възрастната дама на 81 г. с инициали И.И. е изгубила съзнание след вдишване на дима, след като излязла в коридора на входа, за да провери откъде идва взрива, каза проф. д-р Петко Маринов. Не помни кой я е спасил, вероятно – пожарникарите. Освен обгазяване, тя има лекостепенно изгаряне на двете длани и вече е получила един сеанс в барокамерата. Вероятно утре ще и бъде направен още един. Предстои дланите и да се обработят от пластичната хирургия. Вече има по-добри показатели и не се налага да се правят други по-интензивни процедури. Ще остане за наблюдение. Дамата си спомня, че чула вчера, 12 януари силни шумове от 3 етаж. Предположила, че правят ремонт и се зачудила, понеже, по нейни думи апартаментът бил в много добро състояние. След като тази сутрин чула силния взрив, излязла да види откъде идва. Оттогава ѝ се губи всичко. Сподели, че я болят ръцете и е уплашена.

Другата жена, която е на 70 години е само с обгазяване. Майка с две деца, живеещи на 6 етаж в същия блок са постъпили за преглед. Установено е, че децата няма нужда да бъдат приемани в отделението, но резултатите на майката още се обработват и вероятно тя ще остане за наблюдение. Това каза още проф. Маринов като уточни, че трите деца, настанени в УМБАЛ „Св. Марина“ са в добро състояние, заради адекватното лечение, което са започнали колегите му веднага след постъпването им.

Ели Маринова

Снимки авторът

Пострадалите при взрива във „Владиславово“ са настанени в Токсикологията и „Света Марина“

Жена е загинала при взрива във „Владиславово“

Взрив разтърси блок във „Владиславово“ (ВИДЕО И СНИМКИ)

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!