BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

По повод 148 години от обесването на Левски: Факелно шествие ще има в Бургас (ВИДЕО)

По повод 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, „Организация за закрила на българските граждани” /ОЗБГ/ ще организира традиционното факелно шествие в Бургас.

Планирано е шествието да започне в 18:00 часа на 19.02.2021 г. Началната точка на шествието ще бъде пред Община Бургас. От там, по булевард „Алеко Богориди“, ще се насочи към „Морската градина“, където ще продължи към паметника на Дякона.На паметника гражданите ще имат възможност да положат цветя и венци.

Председателят на ОЗБГ, както и други желаещи, ще държат реч, след което ще има минута мълчание в памет на Апостола. С това факелното шествие ще завърши.

След края на шествието не е предвиден общ маршрут за връщане, а всеки гражданин самостоятелно си тръгва, когато реши.

На факелното шествието е предвидено да има факли, които ще бъдат запалени по пътя към паметника на Васил Левски и ще бъдат раздадени на участниците, национални знамена на Република България, плакати и транспаранти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!