BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проститутката Ренета и аверите й шарили с дрога и по други варненски хотели

Проститутката Ренета и аверите й шарили с дрога и по други варненски хотели

Съдът излезе с подробности за убийството на 35-годишния австриец Мизгин, студент в Медицинския университет в града

Проститутката Ренета, която е упоила починалия от свръхдоза неин клиент, после е прибрала панталона му. Дрехата на 35-годишния австриец Мизгин е открита при задържането на 21-годишната жена. Тя и съучастниците й Радослав М. и Людмил М. остават за постоянно в ареста, реши Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган. 

Защитата на обвиняемите поиска по-леки мерки за неотклонение с мотива, че тримата имат постоянни адреси в родния си град Русе. Адвокатите на Радослав и Людмил посочиха, че не е обосновано предположението за съпричастността им към престъплението. 

Прокуратурата възрази изтъкна, че има достатъчно данни, че тримата не пребивават на постоянните си адреси, а отсядат в различни хотели из страната. Отделно по досъдебното производство са приложени заложни билети, с които обвиняемите са предали вещи на починалия австрийски гражданин.

Според съда може да се направи обосновано подозрение за съпричастност и на тримата обвиняеми към престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Потвърждават го направените свидетелските показания, намерения панталон на убития в Ренета, документите от заложната къща и други доказателства. Съдът намери, че е налице и опасност тримата да се укрият предвид наличните характеристичните данни за тях и честата смяна на местонахождението им.

Тялото на 35-годишния австриец Мизгин Х. беше намерено на 8 август. При извършения първоначален оглед не бяха открити следи от насилие, но експертите забелязали, че от стаята на жертвата видимо липсват вещи.

Аутопсия установи, че смъртта на Мизгин е причинена от предозиране с различни видове дрога в комбинация с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта. 

От вещите на починалия чужденец, който следвал медицина в Медицинския университет във Варна, са липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът са открити в заложна къща. Там те са оставени от 34-годишния Людмил и 43-годишния Радослав.   

Смъртоносният коктейл е даден на Мизгин от младата жена и нейните съучастници. Планът им бил да го упоят и ограбят, като разследващите са установили, че престъпната схема е използвана и преди. 

При задържането на обвинените за убийството са намерени различни видове наркотици и две електронни везни. Пет дни преди смъртта на Мизгин те пак са били спипани с дрога и електронна везна в друг варненски хотел. 

Ренета и Людмил са с чисто съдебно минало, но с множество криминални регистрации за престъпления от общ характер, основно срещу собствеността. Радослав е осъждан многократно за различни по вид престъпления, като с указ на вицепрезидента на България през 2007 година е бил помилван. 

Черно море

Още по темата:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!