BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

СЗО: Отново расте броят на новите случаи с Covid-19 за първи път от 7 седмици (ВИДЕО)

Тревожна тенденция отчита Световната здравна организация. Броят на новите случаи с Covid-19 по света се увеличава отново, за първи път от седем седмици

Това съобщи генералният директор на организацията д-р Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинг за медиите. Ръст на случаите има в 4 от шестте региона на СЗО – САЩ, Европа, югоизточна Азия и Източното Средиземноморие.

Д-р Тедрос Гебрейесус призова отделните страни да не разхлабват ограниченията заради Covid-19 и предупреди, че той ще започне да се разпространява с нова сила, ако му позволим.

„Това е разочароващо, но не и изненадващо. Работим, за да разберем по-добре причините за това увеличение на заразяването. Някои от тях се дължат на разхлабването на ограниченията, на продължаващото предаване на новите варианти и на отпускането при хората. Ваксините ще помогнат да се спасят животи, но ако страните разчитат само на ваксините – те правят грешка”, посочи генералният директор на СЗО.

“За общественото здраве е важно тестването, проследяването на контактните, изолацията и качествената грижа. За всеки отделен човек това означава избягването на тълпи, физическа дистанция, миенето на ръцете, носенето на маска и честото проветрение”, уточни още д-р Тедрос Гебрейесус.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!