BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Скъсани електропроводи оставиха десетки села без ток в добричко

Електропроводите са се скъсали от ураганния вятър, който нахлу в Североизточна България още снощи

Рязкото влошаване на времето – валежите от дъжд, преминали в сняг, и силният вятър със скорост 41 километра в час, предизвика скъсване на електропроводи и села в Добричка област са без ток, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

С прекъснато ел. захранване са Сенокос, Дропла, Пряспа, Кремена, част от село Змеево – всички в община Балчик, предава БТА. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите, допълват от областната управа.

Пътищата в региона са проходими при зимни условия като на места има заледявания и навявания, допълват от областната управа. Тази сутрин 17 машини на пътноподдържащата фирма обезопасяват основните направления от републиканската пътна мрежа. Няма подадени сигнали за закъсали на пътя автомобили и за бедстващи хора, информират от областната управа.

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов, който оглавява и областния щаб за сигурност, апелира да не се предприемат пътувания в региона, ако не са наложителни.

По публикацията работи Снежина Раева

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!