BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След референдума: Обзор обяви независимост от Несебър (ВИДЕО)

От жителите на Обзор и близките 6 села, 75% гласуваха вчера на референдума за отделянето от Община Несебър. Това означава, че той е валиден и Обзор ще се отдели като самостоятелна община. 

Над 70 на сто гласувалите са отговорили с “да” на въпроса “Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова Община с център град Обзор”. Какво следва след референдума?

„Референдумът е положителен при участвали в гласуването 1626 избиратели. Активността е 76.02%, а отговорилите с „да” в подкрепа са 1139. Това означава, че предпоставките на закона са изпълнени и референдумът е валиден”, обясни председателят на ОИК, предаде NOVA.

„Това е един исторически момент за Обзор. Има много радост и задоволство в гражданите. Ако всички процедури минат ще се състоят избори за кмет и общински съветници. Категорично се ангажирахме с числа, а те казват, че Обзор спокойно може да се издържа и развива сам”, казват от инициативния комитет.

До 2 седмици областният управител на Бургас трябва да внесе доклад в Министерския съвет с резултатите от референдума. След това Министерският съвет трябва да стартира процедура по вземането на решение за отделянето на Обзор и още 6 селища от община Несебър.

По публикацията работи: Мариела Анастасова 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!