BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Солвей Соди“ проведе Дни за доброволчество

„Солвей Соди“ проведе Дни за доброволчество

Инициативата, която включи засаждане на дръвчета, е в подкрепа на срещата на ООН за борба с климатичните промени

Служители на „Солвей“ от над 160 обекта на Групата в целия свят обединяват сили с местните общности за първия Ден за доброволчество на компанията. „Солвей“ избра „Опазване на околната среда“ за тема на Деня за доброволчество през 2019 г. Това е в подкрепа на срещата на върха за борба с климатичните промени на ООН, която се проведе на 23 септември, и като част от ангажимента за устойчивост на Групата.  

„Солвей Соди“ и неговият филиал „Провадсол“ участваха активно в глобалната инициатива на Група „Солвей“, като дадоха своя скромен принос за обществото и природата.

Парк „Разсадника“ в Девня се сдоби с 200 дръвчета по протежение на велосипедната алея. В акцията се включиха и 60 ученици от професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“.

За „Солвей Соди“ Денят за доброволчество беше 27 септември 2019 г. В парк „Разсадника“ в Девня засадихме 200 дръвчета по протежение на велосипедната алея. С нас бяха 60 ученици от професионалните паралелки в СУ „Васил Левски“, съобщиха от дружеството. В инициативата се включи кметът на Девня, както и други представители на местната администрация.

Изпълнителният директор Спирос Номикос се обърна към присъстващите с думите: „Искам да кажа огромно „Благодаря!“ на училището и децата, които днес работиха тук неуморно и от сърце. Дръвчетата, които засадихме, са подарък за всички нас. Така обновеният от кметската администрация парк придоби завършен вид и стана още по-хубав“.

Денят за доброволчество в „Провадсол“ беше на 30 септември 2019 г. На този ден засадихме 100 туи на входа на археологическия обект „Провадия-Солницата“, който се намира на територията на „Провадсол“ и чиито разкопки традиционно подпомагаме.

Колеги от „Провадсол“ и „Солвей Соди“ работиха заедно с децата от помощното училище в с. Кривня, на които ежемесечно помагаме с храна, както и с представители на местната власт в Провадия. Така подходът към „Провадия-Солницата“ стана много по-приветлив, съобщиха още от дружеството.

Археологът в Историческия музей в Провадия Севдалина Жечева, участваща в разкопките на „Провадия-Солницата“, организира посещение на обекта за децата от с. Кривня с интересна беседа. Тя им показа последните нови открития в най-стария солодобивен център в Европа, възникнал 5500 г. пр. Хр. благодарение на производството на сол. Разказа им, че тази година е открита трета отбранителна каменна система, датирана към 4350-4250 г. пр. Хр.

Отбранителната система е уникална, построена е така, че достъпът към нея e по радиални структури и между тях могат да се придвижват най-много трима души. Това не позволява организирано нападение от по-голяма група. От този период в Европа няма подобно укрепително съоръжение. Открита е и къща, чиято стена е била с рисунки, и още много интересни находки.

Черно море

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!