Facebook

С 15 млн. лв. ще бъде укрепено свлачище между Варна и Златни пясъци

С 15 млн. лв. ще бъде укрепено свлачище между Варна и Златни пясъци

Обновена ще бъде инфраструктурата в местността „Трифон Зарезан“, обслужваща над 3000 домакинства

Министерството на регионалното развитие и благоустройството осигурява 15 милиона лева за укрепване на свлачището в района на местността „Трифон Зарезан“ на крайморския път между Варна и „Златни пясъци“, съобщи  кметът на града Иван Портних в социалните мрежи. По думите му благодарение на тази финансова подкрепа от премиера и правителството през 2020 г. ще започне работа по решаването на този дългогодишен проблем.

Свлачището сега…

С изпълнението на проекта ще бъде възстановен панорамният път за Златни пясъци, който е затворен повече от 10 г., смята Портних, цитиран от БТА. Освен това ще бъдат овладени свлачищните процеси в района и ще бъде разтоварена магистралата към комплексите на север от Варна. Друг очакван резултат е обновяването на инфраструктурата в местността, обслужваща над 3000 домакинства, както и много туристи.

… и след ремонта.

Портних посочва още, че в края на 2019 г. правителството е възстановило на общината 25 милиона лева за строителството на новия булевард „Васил Левски“ във Варна.

Прочетете още: Хиляди варненци посрещнаха 2020 г. на площада (СНИМКИ)

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!