BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фестивал посветен на индийската култура започва във Варна

За поредна година през есента Варна ще се превърне в център на индийската култура и традиции. Днес и утре Фестивалът на Индия път ще поднесе на жителите и гостите на града поредица от цветни преживявания, преплитащи мистика, екзотични вкусове, древни знания, танци и музика. В рамките на събитието ще бъдат представени богата палитра от аюрведични продукти, чайове, храни и подправки, класически индийски облекла, аксесоари и амулети. За почитателите на източната философия учители от Индия и Европа, сред които д-р Мауна Каушик, д-р Сидхананд Кулкарни , д-р Пратикша Прабхудесаи, Сатя Стив и др., са подготвили лекции, демонстрации и лични консултации за аюрведични и тантрични практики за здраве и хармония.

Посетителите на фестивала ще могат да научат какво представлява ведическата астрология, как да се справят с наднорменото тегло с помощта на аюрведа, да практикуват стречинг йога и да се подложат на пулсова диагностика.

По традиция, през двата дни на фестивала, паралелно с изложението-базар, ще има уроци по йога и медитация, мехенди – рисуване с къна, уъркшопове, индийска музика, танци, модни ревюта и томбола за всички гости. Финал на празника в неделния ден – от 19:30 до 22:00 часа, ще бъде сложен с концерт и киртан парти.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!