BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Преди минути от ВАРНА!

Преди минути от ВАРНА!
Протест срещу добива на газ в община Генерал Тошево ще се проведе във Варна Протест срещу добива на газ в община Генерал Тошево се проведе днес от 9.30 часа пред РИОСВ във Варна.

На него се събраха около 20-25 човека в студът! Милеещи за земята, водата и хората на Златна Добруджа жители на Генерал Тошево, Добрич и Варна!
Днес във Варна на заседание на експертния екологичен съвет във връзка с доклада за оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение „Разработване и усвояване на находище „Спасово“, с площ 219 кв. км., в блок „Добрич“, включващо четири участъка: „Рогозина“, „Чернооково“, „Калина“ и „Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич“ на „Русгеоком БГ“ ЕАД.

Припомняме, че на местния референдум в община Генерал Тошево в средата на Декември близо 97% от гласувалите заявиха, че са против проучванията и добива на газ в региона.
На протеста са участвали няколко членове на Войнски съюз „Васил Левски“ както и граждани милеещи за България!
Протестиращите очакват да бъдат поканени в дискусията, но дали това ще бъде позволено ще разберем по-късно!

Екип на Bulpress също бе на място да отрази събитието!
За Bulpress от Варна съобщи Светлозар Минов

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!