BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След ръста на заразени: Връщат някои мерки срещу Covid-19

“За съжаление анализът, който направихме, показва, че минаваме границата от 200 души. През следващите дни очакваме да не паднат бройките. Може да има тенденция на увеличение. На тази база предложихме да възстановим част от мерките”.

Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев  на брифинг в Министерство на здравеопазването.

“Знаете, че отпаднаха много мерки. Това се случи заради желанието ни да върнем гражданите към нормален начин на живот. Трябва да свикнем с коронавируса. Гласувахме доверие както на българските граждани, така и към институциите, които провеждат мероприятия”, каза още Ананиев.

Министър Ананиев обяви, че всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито ще се провеждат без публика. Не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. А на открито се допуска при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и другите изисквания. Не се разрешават също групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито.

Преди брифинга се е провела среща, на която е била обсъдена извънредната епидемиологична обстановка. След нея от Националния оперативен щаб са се съгласували с регионалните структури.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!