BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

25 контейнера с незаконен боклук от Италия откриха във Варна

25 контейнера с незаконен боклук от Италия откриха във Варна

Товарът е доставен на Пристанище Варна-Запад

25 контейнера с незаконен боклук бяха открити на Пристанище Варна-Запад, стана ясно от извънреден брифинг в Районната прокуратура. На 16 януари е получен сигнал от Митница Варна за незаконно управление на отпадъци на територията на порта. Според декларираната информация в тях е трябвало да има само пластмаса и каучук, но при първоначалния оглед е установено, че в него се съдържат и друг тип отпадъци като стъкло, дърво и текстил. Митническите служители вземат решение да направят проверка заради изтеклия 90-дневния срок, в който товарът е трябвало да бъде внесен, обмит или да се реекспортира. На място при проверката е имало лица от прокуратурата, РИОСВ, МВР и ДАНС. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращач на боклука е италианската фирма Дентиче Панталеоне (Dentice pantaleone) със седалище град Авелино, а получател българската фирма Блацион ООД, със седалище гр. София. Товарът е тръгнал от италианското пристанище Салерно и е пристигнал на Пристанище Варна-Запад на 9 октомври. Собственици на фирмата са македонският гражданин Блаже Игнатов и фирма Юпитер Секюрити, в която от своя страна собственици са двама италиански граждани.Въпросната фирма се занимава с преработка, събиране и търговия с битови отпадъци. Предстои да се извърши проверка дали фирмата има разрешително за извършване на този тип дейност, както и дали притежава необходимите лицензи за този тип отпадъци. Предстои проверка на цялото количество от товара за наличието и на друг тип отпадъци. Ако се установят сериозни нарушения една от възможностите е отпадъкът да бъде реекспортиран обратно до подателя в Италия. Към момента няма задържани лица. Предстои да бъдат разпитани свързаните с фирмата вносител лица, съобщиха от прокуратурата.

Снимки: Апелативна прокуратура Варна

Предстои ремонт на пътя за „Галата”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!