BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

3 нови случая на заразени с Covid-19 за Варна (ВИДЕО)

Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски изнесе последни данни за разпространението на коронавируса

Заразените са 379, 113 са в болница, а 13 са интубирани. Починали няма. 57% са мъже, средната възраст е 46 години. Най-младият пациент е 3-годишен. Средната възраст на починалите е 66 години. 18 медици са заразени.

Генералът потвърди и 3 нови случая на заразени с коронавирус във Варна. Засега няма допълнителна информация около тях.

За деня има 25 случаи и има една нова област – Силистра. Там е заразено семейство от 70-годишни.Общо изписани с две отрицателни проби са 17 души.

Новите случаи са разпределени както следва: в София – 1; Варна -3; Силистра – 2; Шумен – 1; Бургас – 4; Кюстендил – 4; Кърджали – 1; Пловдив – 3; Стара Загора – 1.

От общия брой на потвърдените случаи 18 души са медицински персонал.

“Заповедта на министър Ананиев е в резултат на обсъждане с нас, което е доста продължително. Болните задължително трябва да носят маски, а за здравите лица са противоречиви мненията и СЗО не препоръчва. Ние не измисляме никакви неща, които да не са в следствие на добри практики в света. Основните ни източници са Китай, Корея, Израел и големите държави в ЕС. От снощи е задължително носенето на маски в Израел и в Австрия. Има остър недостиг на маски в цял свят и това изправя населението пред труден казус. В тези седмици обаче доста предприятия от текстилната промишленост вече произвеждат маски и такива има в България почти навсякъде”, каза по повод новата заповед ген. Мутафчийски.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!