BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

300 работни места ще разкрие във Варна белгийската KBC Груп

300 работни места ще разкрие във Варна белгийската KBC Груп

Премиерът Борисов бе в морската столица за откриването на нов офис на групата

Над 300 нови работни места ще разкрие във Варна през следващите години белгийската финансова група KBC, която създава компетентностен център в морската столица. Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов откриха официално местния KBC Клон България, който ще започне работа в края на годината в преустроена сграда от комплекса на бившия Пфое мол Варна върху площ от 5500 кв. м.

KBC Груп присъства устойчиво на българския пазар вече повече от десетилетие и заема лидерски позиции във финансовия сектор у нас с дружествата си Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ. От няколко месеца новото дружество KBC Клон България функционира и в София и вече наброява 100 души – предимно с ИТ профил. Главният изпълнителен директор на KBC Йохан Тейс пристигна във Варна специално за откриването и коментира новото стратегическо решение на групата:

“KBC има шест основни пазара в Европа и България е един от тях, отбеляза Йохан Тейс. Вашата страна е стабилен и силен член на Европейския съюз с висок потенциал и обещаващо бъдеще. В нашия нов компетентностен център ще обединим всички дейности на бизнеса, които се нуждаят от по-голям  мащаб. Събираме ги на едно място, за да може да ги обслужваме по-добре. В началото ще обслужваме Белгия и Ирландия, а след това – Чехия, Словакия, Унгария и България. Избрахме Варна, защото това е динамичен, бързоразвиващ се  град с добра инфраструктура, достъпен е, има летище и шест университета с 40 000 студенти. Всяка година завършват по 8 000 квалифицирани млади хора. Това бе една от основните причини да изберем вашия град. Ние се нуждаем от млади, висококвалифицирани кадри. Търсим хора с висше образование, може и бакалавърска степен. Ще бъдат добре дошли не само специалисти в областта на икономиката, но и технически кадри. Имаме нужда от малко време, за да направим ремонт и да стегнем офиса, но още отсега обръщаме внимание на бъдещите си колеги, които искат да кандидатстват при нас. Когато сме готови, ще обявим в медиите, че могат да започнат да подават документи“, допълни Йохан Тейс.

Центърът за споделени услуги ще бъде създаден и управляван по вече познат и успешен за KBC модел. Групата стартира такъв проект през 2011 г. в Бърно, Чехия и към момента там вече работят около 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с дейности като HR, проектен мениджмънт, управление на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията. Други ще се занимават с първия проект на центъра, свързан с търговско финансиране. Нови позиции ще бъдат разкривани буквално всяка седмица до запълването на екипите за всички проекти.

Кънтри мениджърът на KBC Груп в България и главен изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов подчерта значимостта на белгийската финансова група за българския пазар: „Присъствието на КВС в България е ключово както за стабилността на банковия сектор, така и за привличането на нови инвеститори, които следят нашето поведение. С нетърпение очакваме новите ни служители, които ще получат възможност за отлична кариера и заплащане в голяма международна група, без да се налага да напускат страната ни“, отбеляза Петър Андронов.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

Борисов: Високо квалифицирани нашенци започнаха да се връщат в България

Борисов: “Ще си отида от властта, когато построим „Хемус“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!