BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Брад Пит ще направи своя изложба

В първата в историята на актьора публична изложба на изкуство, Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край езеро във Финландия, съобщиха от галерията. Намиращ се в третия по големина финландски град Тампере, американската звезда, който е до голяма степен самоук, за първи път представя скулптурите си пред публика, съобщиха от музея за изкуство „Сара Хилден“

Скулптурите на Пит бяха показани от самия актьор в събота като част от по-голяма изложба на британския художник Томас Хаусаго, заедно с керамична серия на австралийския алтернативен рокер Ник Кейв, пишат БГНЕС.

“За мен и Ник това е нов свят и първото ни влизане в него. Просто се чувствам правилно”, каза Пит пред финландската телевизия Yle на церемонията по откриването.
Творбите на Пит включват гипсово пано, “изобразяващо престрелка”, и серия силиконови скулптури във формата на къща.

“За мен това е въпрос на саморефлексия. Става дума за това къде съм сбъркал във взаимоотношенията си, къде съм сгрешил”, каза Пит на откриването.

Неочакваното посещение на 58-годишния актьор изненада скандинавската страна, тъй като участието му в изложбата не беше предварително обявено.

“В този смисъл това е вълнуващо и чудесно”, заяви главният куратор Сариане Сойконен.

Освен че скулптурите на Пит се показват за първи път, изложбата е дебют на Хаусаго в скандинавските страни. Решението да включи в изложбата си приятелите си Кейв и Пит е повлияно от пандемията и “събитията в личния живот на Хаусаго”, каза Сойконен.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!