BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП на консултации при президента (ВИДЕО)

В 11:30 часа започнаха консултациите при президента Румен Радев с БСП.

Радев се срещна с шестте представени в НС партии, преди да започне връчването на мандатите за съставяне на правителство.

„Консултациите с вашата група са важни, най-малко по две причини. Хилядите български граждани, които ви подкрепиха и на тези избори, свързват с вас надеждата си за по-социална, солидарна и справедлива България. И второ – вашият дългогодишен опит и традиции в парламентаризма са изключително важни за намиране на баланс”, приветства партията президентът.

„Както заявих в речта си пред Народното събрание, този кабинет не може да бъде плод и на безпринципни коалиции. Те само могат да задълбочат кризата. Затова и тук виждам вашата роля, с вашата мъдрост да търсите онези пресечни точки на приоритети, на ясни цели, на отговорност, чрез активен диалог в 45-ото Народно събрание”, каза още държавният глава.

Радев отчете, че при динамичната и сложна, по думите му, обстановка, не изключва, на базата на консултациите, хипотезата и за връчването на трети мандат.

“Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Мислим, че този модел на управление трябва да бъде приключен и да се промети. Бихме подкрепили правителство на втората политическа сила, ако ни потърсят за консултации, при няколко условия от наша страна: на първо място да се предприемат спешни стъпки за преудоляване на здравната, икономическта и социалната криза; на второ място да се започне обективна и задълбочена ревизия на управлението на Борисов; на трето място бързи и конкретни стъпки по плана за възстановяване и устойчивот и на четвърто – нови изборни правилна, които да гарантират честността на изборите”, заяви Корнелия Нинова.

ВИДЕ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!