BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ няма да върне мандата днес

Коментарът на ГЕРБ идва след отказът на “Има такъв народ” за преговорни разговори

“Направихме сериозен, открит опит да призовем партиите, с които имахме намерение да водим разговори по отношение на сериозни политики и съставяне на кабинет. За съжаление, както вчера, така и днес партията “Има такъв народ” отказа да води разговори с мотива, че предизборните им ангажименти не включвали никакъв диалог с партиите на статуквото”.

Това заяви пред медиите номинираният за премиер Даниел Митов.

“Има такъв народ” отказа да преговаря с ГЕРБ

“Ние уважаваме тяхното мнение, но партиите на статуквото са нещо динамично. Зад партиите, които са се утвърдили във времето стоят много български избиратели и отказът от диалог не е политическо поведение, което може да бъде поддържано дълго време. И рискът е да изпаднем в ситуация, в която няма стабилно управление и българските граждани няма да е ясно какво могат да очакват в следващите месеци”, каза още той.

Утре има Изпълнителна комисия на ПП ГЕРБ, на която ще се вземе решение по отношение на мандата. “Днес няма да върнем мандата”, заяви Митов.

„Демократична България“ отговори писмено на поканата на ГЕРБ за преговори

На въпрос биха ли подкрепили друг кабинет, Митов каза, че до момента нямат информация какво правят другите партии, но отново спомена, че те водят задкулисни разговори.

“През цялото време крещяха срещу задкулисието, а в момента задкулисието ги е завладяло тях”, каза Митов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!