BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Добрата новина: Първокласници засадиха 40 дръвчета, за които ще се грижат докато завършат училище

40 дъбови дръвчета засадиха в Парка пред двете училища първокласници от СУ „Ст.Караджа“ „ с учители Албена Алексиева и Ренета Тодорова/ І б“кл./ в Каравна. Това предаде за медия “Нова Варна” Керанка Далакманска. 

В Световният ден на земята, те показаха своето отношение към опазване и облагородяване на природата, като 20-те малки ученика засадиха, оградиха с колчета и мрежа младите дъбови дръвчета.помогнаха им ученици от първия випуск на двете учителки, в акцията се включиха и родители.

Те ще се грижат за младите дръвчета през своите ученически години. Албена Алексиева сподели, че акцията се проведе и по повод тържеството „Ние вече сме грамотни“, а целта е децата не само да са образовани, а да растат обичащи,разбиращи и щадящи природата.надеждата е под сянката на дъбовете след години да се завържат люлки, да се почива на сянка, да се сбъдват мечти. Учителките Алексиева и Тодорова подариха на първокласниците Елха, която засадиха в парка, за да имат повод да я украсят за коледните и новогодишни празници.

Дръвчетата са дарение от групата „ Гората БГ“. За опазването на ново засадените дъбови дръвчета са поставени и няколко табели с молба гражданите да ги пазят от набези.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!