BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Забраняват движението в района на Шабла заради бойни учения

Учебните стрелби започват на 8-ми и продължават до 11-ти септември, с резерввен ден 12-ти септември.

Във връзка с провеждането на бойни стрелби с формирования от Въоръжените сили на Република България на Зенитен полигон на ВВС „Шабла” и прилежащата акватория на Черно море, в периода от 08 септември до 11 септември 2021 г. (резервен ден 12.09.2021 г.), и с оглед недопускане на инциденти, гражданите трябва да ограничат пребиваването си в района на стрелбите.

Участъците от въздушното и морското пространство, намиращи се между нос Карталборун, нос Калиакра и линията, отстояща на 100 км от бреговата ивица, както и пространството над тях на височина до 40 км, се обявяват за „временно опасни” от 08.00 ч. на 08.09.2021 г. до 20.00 ч. на 11.09.2021 г.

През посочения период над населените места източно от град Добрич ще се извършват полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малки височини.

С цел недопускане на инциденти, трябва всички граждани да ограничат движението си в района за времето на стрелбите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!