BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха бус с нелегални сирийци край Китен

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа М.И., обвинен за противозаконно подпомагане на 13 чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона 

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа М.И. Той е обвинен за това, че е подпомогнал 13 чужди граждани да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона.

Престъплението е извършено на 22 април 2021 г. в района между моста на река Караагач и град Китен, община Царево, обл. Бургас, и по път с. Синеморец – гр. Бургас. Престъпното деяние е осъществено с цел набавяне на имотна облага, а обвиняемият е действал като съизвършител с неустановени по досъдебното производство лица. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, т.1, предл.1 и т.5, вр. ал.1 от НК, тъй като е осъществено, чрез използване на моторно превозно средство – микробус.

Снимка: РП Бургас

Обвиняемият е бил задържан при специализирана операция от служители на ГД „Гранична полиция“. По време на разследването е установено, че чужденците са граждани на Република Сирия. Те са без документи за самоличност. В превозното средство се е намирал и непълнолетен български гражданин, който е разпитан в качеството на свидетел по досъдебното производство. Установено е също така, че товарният автомобил е бил с неистински регистрационни табели. Той е бил брандиран с логото на търговско дружество, което е трябвало да заблуди и отклони вниманието на разследващите от превозното средство.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, което ще бъде разгледано от Районен съд – Царево.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!