BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Засилват полицейския контрол по входно–изходните артерии на Варна

За предстоящите Великденски празнични и почивни дни на територията на ОДМВР- Варна е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и улесняване пропускателната способност с цел предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия.

За опазване на обществения ред и осъществяване на контрол на движението в дните с най- висока интензивност на трафика, са мобилизирани всички екипи от униформения полицейски състав.

В празничната нощ, на връх Великден, е предвидено полицейско присъствие в районите на всички църковни храмове и параклиси, където ще се провеждат богослужения. Предвид плануваните пътувания на част от жителите на гр. Варна, служителите на реда ще следят да няма кражби в празните домове.

За празничните дни ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна. Днес и в петък 29 и 30 април екипи на сектор „Пътна полиция“ ще дежурят на входно – изходните артерии на Варна.  Спазването на правилата за движение по пътищата ще се гарантира и чрез използването на автоматизираните системи за контрол на скоростта.

В областта се предвиждат засилени полицейски проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества, управление на МПС без свидетелство за правоспособност и други.

От МВР-Варна призовават към отговорност, предпазливост и безопасно поведение на пътя и отправят няколко препоръки към водачите за предпазване от попадане в риск от пътно – транспортни произшествия:

1) Преди пътуването прегледайте основно изправността на автомобила си. Проверете спирачната система, маслото, гумите и светлините.
2) Пътуването трябва да е добре планирано и е по-добре да се осъществи през светлата част на денонощието. Запознайте се с актуалната пътна обстановка.
3) Бъдете отговорни към себе си, семейството си и останалите на пътя! Бъдете толерантни!
4) Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.
5) Шофирайте винаги със съобразена скорост. Бъдете концентрирани!
6) Винаги поставяйте предпазните колани.
7) Не предоставяте автомобила си на неправоспособен водач.
8) Не губете търпение и не предприемайте рисковани маневри! В колона винаги се съобразявайте със скоростта на останалите.
9) Бъдете особено предпазливи за неравностите по пътното платно!
10) Проверете предварително за валидността на документите си, както й за незаплатени глоби по Закона за движение по пътищата

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!