BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Извършват безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ “Св. Марина”-Варна през октомври

Варненската болница се включва и тази година в инициативата за профилактична и информационна кампация, свързана със световния месец за борба с рака на гърдата

Кампанията е с цел профилактика и ранно диагностициране на заболяването. Специалистите във варненската университетска болница напомнят, че то е напълно лечимо, ако бъде открито в първите стадии на развитието си.

Безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата в Клиника по гръдна хирургия в УМБАЛ „Света Марина“ – Варна ще се провеждат в дните вторник, сряда, четвъртък и петък в хирургичен кабинет в централно фоайе на ет. 8 от 14.00 часа. Записването за всяка седмица ще се извършва в предходния петък от 09.00 до 12.00 часа на тел.: 052 978 – 693, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Лаборатория по медицинска генетика към УМБАЛ „Света Марина“ – Варна се включва активно в борбата с наследствения рак на гърда и яйчник. Структурата предлага безплатно провеждане на медико-генетична консултация за оценка на риска при Вас и Вашите близки на ет. 2, каб. 260 всеки делничен ден от 08.00 до 13.00 часа, с предварително записване на тел.: 052 978-649 или е-mail: genetikavarna@svetamarina.com.

Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани – не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!