BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Как се справят най-богатите в света по време на пандемията?

Коронавирусът вече порази над 380 000 души по света, като жертвите му са над 16 000. Във време, в което се препоръчва социалната изолация, част от най-богатите хора в света споделиха какво всъщност правят в последните дни.

Вижте как Илон Мъск. Бил Гейтс, Уорън Бъфет и др. прекарват времето си днес, пише profit.bg.

Илон Мъск

Главният изпълнителен директор на Tesla все още продължава да ходи до офиса си, но е споделил пред служители си, че те не са задължени да го правят.

„Напълно съм ОК, при положение, че искате да си останете вкъщи по каквато и да е причина“, написа той до тях.

Бил Гейтс
Съоснователят на Microsoft обяви оттеглянето си от Борда на директорите на технологичната компания, както и на Berkshire Hathaway, ръководена от Уорън Бъфет. По този начин Гейтс желае да се съсредоточи към благотворителните си прояви. Той нарече коронавируса „пандемия, която можем да видим веднъж на сто години“.

Съпругата му Мелинда пък казва, че продължава работа от вкъщи и се наслаждава на разходки, но като спазва препоръките за социално дистанциране.

Джеф Безос
Най-богатият човек в света пък е в усилено търсене на нови служители за Amazon, тъй като поръчките отчитат рекордни стойности. Безос написа в Instagram, че компанията му може да назначи до 100 000 нови служители, както и факта, че Amazon ще повиши почасовото заплащане, което включва и новоназначените.
„Моето лично време в момента е изцяло посветено на Covid-19. както и на ролята, която Amazon може да изиграе“, посочи още той.

Уорън Бъфет
Легендарният инвеститор се пошегува, че за да се предпази от коронавируса, той пие повече Соса Cola. Както може би знаете, компанията е една от големите инвестиции на Бъфет, за когото се смята, че е загубил над 80 млрд. долара в последните дни, при това само от топ 10 на компаниите в портфейла му.

Джак Ма
Основателят на Alibaba вече дари милиони маски и тестове на най-засегнатите райони от коварното заболяване, както в Китай, така и в САЩ.

Ма също така направи подобни дарения на всяка от 54-те страни в Африка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!