BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Конов за трагедията с двете деца във Варна: Доказателствата към момента сочат умишлен палеж (ВИДЕО)

Днес в съда във Варна бяха разгледани делата на двамата родители, чиито деца изгоряха при пожар в апартамент в ж.к. „Владислав Варненчик“.

Окръжен съд – Варна уважи исканията на прокуратурата и остави в ареста родителите на двете деца, намерени мъртви в апартамент.

“Събраните до момента доказателства сочат, че палежът е умишлен, но категорично становище до приключване на разследването не може да се даде”, заяви окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

“Към момента не можем да излезем с категорично становище за причината за смъртта на по-голямото дете”, каза още той и допълни, че това ще стане след около 10-12 дни.

Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване, обясни окръжният прокурор.

Прокуратурата представи химическа експертиза, от която става видно, че има наличие на наркотични вещества в урината на бащата на децата – метамфетамин, амфетамин и екстази, въпреки, че по негови думи не е употребявал наркотици от доста дълго време.

Пред съда бащата разказал, че майката на децата, Мартина, запалила свещ, тъй като малкото дете се страхувало от тъмното. Пламъкът е тръгнал оттам. След като бащата се прибрал вкъщи, намерил Мартина да лежи на земята и опитал да я спаси. После се върнал за децата, но не успял да ги изведе. По думите му целите му ръце са били наранени от стъкалата, които той е трошил докато се опитвал да стигне до децата. Той смята, че не е виновен, понеже се опитал да помогне. Майката е била изключително разстроена по време на съдебния процес.

Най-вероятно мярката ще бъде обжалвана и ако това се случи следващото дело ще бъде на 19-ти октомври от 10 часа в Апелативен съд – Варна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!