BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кубрат Пулев: Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла (ВИДЕО)

Кубрат Пулев се прибра в България след победата над Франк Мир с Щатите. На летището бе посрещнат с питка, народна музика и гайди

Кубрат Пулев вярва, че може да си заслужи нов мач за световната титла по бокс в тежка категория с една-две победи в рамките на следващата година.

Кобрата се прибра в България, след като нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир в галавечер на новия боен формат “Triad Combat”. Българският боксьор се справи с Мир за по-малко от две минути, но не чувства победата като нещо голямо.

По традиция, на летище София Кобрата бе посрещнат с народна музика и гайди, предаде bTV. Имаше и питка с мед.

“Шоуто беше много голямо. Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак”, каза Кобрата.

“Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръсен бокс, защото има повече борба и клинчове”, каза той.

Той не изключва възможността да спечели световната титла в края на кариерата си.

“Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде. Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин – работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена”, споделя Кобрата.

“Преговаряме с нови противници, говорих с “Triad” да направят подобно шоу и в България. И те искат по целия свят да правят събития. Смятам, че април-май догодина е напълно реално да направя един боксов мач”, добави Кобрата, след което бе поканен да изиграе едно хоро с хората, които нетърпеливо го чакаха на летище София.

По публикацията работи Снежина Раева

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!