BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Млади художници от Варна обраха наградите в международен конкурс в Полша

В тазгодишното издание на ХІХ Международен конкурс за изкуство „Различен поглед”, провеждан в Република Полша, две ученички от Варна пребориха конкуренция от над 10 държави и грабнаха призове.

Темата на тазгодишното издание е вдъхновена от мисълта на Х. К. Андерсен “Животът е най-невероятната приказка”. Платната на Йоана Недева от 9 клас и Галена Петрова от 11 клас на СУ „Любен Каравелов“ – гр. Варна правят силно впечатление на журито, което ги класира на призови места.

Рисунка: Йоана, 9 клас

Това не са първите награди на младите художници. И двете ученички се занимават с изкуство от години. Наградите им от пленери и Национални състезания са завиден брой, но за първи път пробиват на международно ниво.

“С много въображение, показвайки света като омагьосващ и най-вече вълшебен, с много необичайни приказни създания, пълни с цветове и мистерия нашите ученици нарисуваха своите произведения на изкуството. В конкурса обикновено участват над 3000 млади художници от повече 10 държави. Участниците са разделени в четири възрастови категории, а нашите възпитаници са в групата на големите, а именно възрастовите категории 14-16 и 17-19 години.”, споделя гордо Любляна Михайлова – техният учител по Изобразително изкуство.

Рисунка: Галена, 11 клас

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!